FRISSÍTVE: A Barátság útja 7. szám alatt tűz keletkezett egy tízemeles panelházban. Erkélyek égtek a negyedik, ötödik, hatodik emeleten. A tűzoltók oltás közben a lakásban egy idős hölgyet találtak magatehetetlenül, de az életét már nem tudták megmenteni.

Egy negyedik emeleti lakás egyik helyiségét is érintették a lángok, amelyet a fővárosi tűzoltók oltottak el. A helyszínre sietett még a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

Az önkormányzat közleményt tett közzé


“Hatalmas munkát végeztek ma a tűzoltók Dunakeszin, a Barátság útján kigyulladt lakástűzben. A katasztrófához 6 járművel vonult a segítség, a tízemeletes társasház egyik negyedik emeleti erkélye, és az erkélyre nyíló huszonöt négyzetméteres nappali égett teljes terjedelmében. A tűz a lakás feletti 5. és 6. emeleti erkélyre is átterjedt. A tűzoltók oltás közben a lakásban egy idős hölgyet találtak magatehetetlenül, de az életét már nem tudták megmenteni. A lépcsőházból mintegy 50 embernek kellett elhagynia az otthonát az oltás és a szemle idejére.

Dunakeszi Város Önkormányzata a nagy meleg miatt a helyszínen klimatizált buszt és ivóvizet biztosított a várakozóknak, a tűzoltóknak pedig szendviccsel készültek. A lakók és a város nevében mindenkinek köszönjük a hősies és segítőkész helytállást és a tűz gyors megfékezését.

Kérjük a lakosságot, hogy fokozott figyelemmel kövessék a tűzvédelmi előírásokat, és bármilyen rendellenességet tapasztalnak, haladéktalanul jelentsék a megfelelő hatóságoknak. Az Önkormányzat nevében őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt családjának és hozzátartozóinak.”Fotó: Keszi Channel

Előző cikkTűzgyújtási tilalmat rendeltek el
Következő cikk14 sportág táborában több ezernyi gyerek táborozik a VSD szervezésében