Elkészülni látszik a Katonadomb közelében épített új parkoló. Két hét múlva lesz az átadás, a pontos időpontot előre jelzik majd – tájékoztatta a Postot Somodi István, a városüzemeltetés osztályvezetője.

120 új parkoló épül a Katonadomb közelében a garázsok folytatásaként. Itt volt pár éve az akkor is már minősíthetetlen állagú garázssor. Az Újszőlő utca szilárd burkolatot kapott az eddigi földút helyett. A forgalmi rend is megváltozik, mindkét irányban lehet majd autózni.

A régi garázssor

Az új parkolók átadása után lehetőség nyílik arra, hogy kulturált körülmények között lehessen megközelíteni a Duna-partot is, amely innen már csak egy 10 perces séta. Arról már nem is beszélve, hogy a nagyobb katonadombi rendezvény idején sem kell a füvön, esetleg a sárban állnia az autóknak.

A közvetlenül itt élőknek ez előny és hátrány is. A megszűnő borzalmas, oda állok ahová puffan állapotok után minden bizonnyal kevesen éreznek majd nosztalgiát, az már egy másik kérdés, hogy rendezvények idején és a nyári melegben valószínűleg sokan hagyják majd itt az autóikat.

A pontos nyitásról pár nappal korábban értesítik a dunakeszieket.