Elsőre több mint 40 zenekart tartalmazó nagy csomaggal jelentkezett a 2022-es Sziget, benne világsztárokkal, befutott nevekkel, itthon még nem látott előadókkal. A Szigetet 2022-ben augusztus 10. és 15. közé tervezik.

Jön az Arctic Monkeys, Dua Lipa és a Kings Of Leon, valamit a Bastille, Stromae vagy Lewis Capaldi a Nagyszínpadra, de a színes csokorban ott van például a multi-instrumentalista FKJ, a tavaly évvégén megjelent albumával Woodkid, vagy az idén megjelent új lemezével érkező brit producerduó, a Jungle. Érkezik a tiktok-on óriásit futó Princess Nokia, vagy az első lemezével a brit lemezlista élén debütált banda, Bono fiának együttese, az Inhaler. Kádár Tamás, a Sziget főszervezője elmondta: “A több mint 40 most közzétett fellépő egy rendkívül változatos és vonzó képet mutat a jövő évi felhozatalból, melyben vannak világsztárok, befutott nevek, kurrens zenei csemegék, feltörekvő csapatok is, így összességében egy nagyon erős első bejelentéssel indíthatjuk a 2022-es fesztiválunk jegyértékesítését”.

Tehát a Nagyszínpad headliner sorába landolnak a legfrissebb hanganyagukat bemutató világsztárok, így augusztus 10-én Dua Lipa, 11-én a Kings Of Leon és 15-én az Arctic Monkeys. A koraesti sávokban ott lesznek a nem kevésbé nagy nevek, mint a 2020-ban kétszeres Brit Awards-díjas Lewis Capaldi, a francia sanzon világát elektro, hiphop és a világzene elemeivel keverő belga Stromae, és a hírek szerint februárban új albummal kecsegtető Bastille.

Előző cikk6 méter magas Dunakeszi karácsonyfája
Következő cikkMeghalt a Szomszédok Etusa, Csűrös Karola 85 éves volt