Budapesten a megyeháza dísztermében tartották az ünnepélyes átadót, ahol kiosztották az idei év sportolói díjait. A dunakesziek három díjat kaptak és szintén dunakesziről érkezett a műsor is. Röviden már írtunk az eseményről, most pedig lássuk, mit szóltak az elismeréshez a díjazottak.

Pálos Péter

Az Év legjobb Pest megyei sportolója speciális sportágak kategóriában első díjat kapott Pálos Péter a VSD asztaliteniszezője. Kérdésünkre elmondta, nagyon örült a díjnak, bár váratlanul érte, mivel az idei évben valójában nem volt kiemelkedő eredménye. “A tokiói paralimpiának az utóhatása, gondolom”- tette hozzá. Pálos Péter ott aranyérmet nyert, így már kétszeres paralimpiai bajnok, és készül a negyedik olimpiájára.

Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola

A Pest megyei általános iskolák közül a 3. legeredményesebb lett a Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola. Lőrincz László testnevelőtanár elmondta, hogy az atlétika, a labdarúgás, a kosárlabda, a frizbi az iskola fő sportágai. Számos jó eredményt értek el megyei szinten, de ami országos versenyeken is siker volt:

  • Kalász Bertold 1500 és 3000 méteren a Diákolimpián volt dobogós,
  • szintén a Diákolimpián a labdarúgásban a lánycsapat 3. helyen végzett az országos döntőn Debrecenben.


Vetor Nikol Szabina

Vetor Nikol Szabina a VSD tollaslabdázója az Év legjobb Pest-megyei sportolója díjat kapta felnőtt női korosztályban. Kérdésünkre elmondta, hogy nagyon örül a díjnak, amihez hasonlót még nem kapott, és a jövőben “biztos ösztönözni fog” – tette hozzá. Az U19-es bajnokságon női párosban első lett, vegyes párosban harmadik. A felnőtt bajnokságon vegyes párosban szerzett ezüstérmet, míg női párosban bronzot. Idén több külföldi versenyen (Ciprus, Szlovénia, Ausztria Csehország) is szerepelt, mindig dobogós helyezést ért el rajtuk. Részt vett Európa-bajnokságon és világbajnokságon, ez utóbbin 3 mérkőzést nyert a csapatnak.

A ráadás


A programban felléptek a VSD Cheerleaders tagjai, akik nagyon szép eredményt értek el a nemrég lezajlott a VI. nemzetközi Santa’s Cheer Cup-on Veszprémben. Az 560 sportolót felvonultató eseményen többek közt lengyel, görög, horvát, szlovén, osztrák és cseh csapatok indultak. A VSD két harmadik és egy negyedik helyet szerzett a megmérettetésen, amelyen idén indultak először.

Előző cikk20 éve ad telt házas koncertet a Kaláka együttes Dunakeszin
Következő cikkHa környezettudatos, vegyen minél nagyobb vágott fát – nem vicc