Ötödik alkalommal rendezik meg Dunakeszin a látványos lovasbemutatóval és igazi múltidéző csatával tarkított viadalt a Katonadombon.

Dunakeszi_viadal_plakat_2016_500x240mm_3_2

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezendő városi ünnepségre minden korosztályt sok szeretettel vár Dunakeszi Város Önkormányzata.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. Eme mitológiát elevenítik fel majd a Katonadombon is, ahol persze számos izgalmas programmal várják majd a kicsiket és nagyokat.

2016. március 11-én délelőtt 11 órakor indul a Viadal, honvéd táborral, igazi huszár bemutatóval, valamint izgalmas és látványos csatajelenettel, melyben -ahogy a korábbi években is- Dunakeszi diákseregének is szerepe lesz.

Helyszín: Katonadomb (Liget u. 1.)

2016. március 15-én 10 órától pedig a Március 15. téren zajlik majd a városi koszorúzás, ahol ünnepi beszédet mond Csonka Mária, ny. könyvtárigazgató.

Akik kilátogatnak az ünnepségre láthatják Hoványné Martikán Erika volt színjátszós növendékeit, Csakó Dánielt és Szabó Miklóst, valamint a Dunakeszi Koncertfúvósokat.