Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy férfi autót és más tárgyakat akart elvinni egy ház udvaráról. Lebukott, de még neki állt feljebb. Íme, a hátborzongató, majd másnap folytatódó dunakeszi ügy részletei.

Késsel fenyegetőzött egy tolvaj Dunakeszin, miután a ház tulajdonosa majdnem elkapta. A bűnöző az udvarról egy autót akart elvinni, de tetten érték. Ekkor a tulaj elkergette, de egyben követte is, hogy a rendőrök elkaphassák a betörőt.

A tolvaj ekkor egy kést húzott elő és megfenyegette az őt követő férfit.

A járókelők azonban segítettek és visszatartották, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. Hogy miért engedték el, az a ki tudja kategóriába tartozik.

Másnap ugyanez a férfi egy másik családi ház udvarára mászott be. Itt egy nyitott tárolóból különböző szerszámgépeket, motorosruhát, munkásruhát, vadászíjakat és tartozékokat vitt el, majd mivel sikerült beindítania az udvaron álló autót, azzal elmenekült. Összesen legalább 2.410.000 forint kárt okozott, de végül elfogták.

Az illető ellen több büntetőeljárás is folyamatban van – írja a bíróság, és azt is hozzáteszik, hogy a pasasnak nincs bejelentett lakcíme, csavargó életmódot folytat, így az ügyészi indítvány szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye is. A bíróság részben egyetértett az ügyészi indítvánnyal, de a szökés, elrejtőzés veszélyét nem tartotta megalapozottnak, így csak 30 napra rendelte el a letartóztatás meghosszabbítását.

Előző cikk61 év együtt a feleségével – Az örökifjú fotós, Magyar Alfréd 90 éves
Következő cikkMa bekövetkezett, amitől egy hónapig nehezebb lesz a vonatozók élete