Február 27. óta új busszal bővült Dunakeszi buszparkja. Az új Euro 6-os környezetvédelmi besorolású busz még kényelmesebb utazást biztosít az utasoknak, amellett, hogy környezetbarát jármű is. A városvezetés éppen 10 éve döntött úgy, hogy ingyenessé teszi a helyi buszközlekedést.

Az új autóbusz hivatalos átadóján Dióssi Csaba polgármester kipróbálta a korábbiaknál jóval modernebb és hatékonyabb Mercedes-Benz Citaro típusú buszt. A polgármester portálunknak elmondta, hogy jelentős eredmény Dunakeszi életében, hogy a városban már 10 éve ingyenes a tömegközlekedés és a parkolás. 

Dióssi Csaba polgármester és Deim Zsolt, a Sportbusz Kft. ügyvezető igazgatója együtt tesztelik az új buszt

„10 évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk hatékonyabbá és nagyobb lefedettségűvé tenni a város tömegközlekedését. Akkor csak 1 busz járt a városban. Eldöntöttük, hogy összeszervezzük a Dunakeszin működő bevásárlóközpontok járatait, a Volán helyközi járatait és a mi helyi járatunkat. Ennek eredménye az lett, hogy nagyságrendekkel jobb tömegközlekedést hoztunk létre, mint korábban. Emellett azt is elhatároztuk, hogy az összeszervezett tömegközlekedést teljesen ingyenessé tesszük. Ezt azóta is tartjuk.  A jelenlegi négy buszjáratot igyekszünk minden évben fejleszteni, korszerűsíteni, a menetrenden javítani. Ebben komoly partnerünk a Sportbusz Kft., akit megbíztunk a buszhálózat üzemeltetésével. Felmerült az igény, hogy állítsunk be egy újabb, hatékonyabb, modernebb környezetkímélő buszt. Ez történt most. Az új Euró 6-os busznak minimális a káros anyag kibocsátása. A modernebb megjelenés egyéb kényelmi funkciókat is takar”- hangsúlyozta a város polgármestere.

A Dunakeszi Post is ott volt az új busz üzembehelyezésénél

Deim Zsolt, a Sportbusz Kft. ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy céljuk a minőségi szolgáltatás biztosítása, a meglévő buszok állapotának minél jobb karbantartása, aminek érdekében évente fényezik, kárpitozzák a buszokat. Az új busszal kapcsolatban az ügyvezető kiemelte, hogy az a legmagasabb hűtő-fűtő klímával rendelkezik, és nagyon csendes a motorjának a zajkibocsátása. Az új busz a korábbiakhoz hasonlóan mozgássérült felhajtó rámpával ellátott, amit a mozgásukban korlátozottak és a babakocsival közlekedők is biztonságosan tudnak használni.

Előző cikkGondolja át, mielőtt taxit hív
Következő cikkLátványos robotika kiállítás a katolikus iskolában