A gödi Samsung gyárba érkező kínai dolgozókat munkába állásuk előtt karanténba helyezik ahol orvosi vizsgálaton esnek át – erről posztolt Göd polgármestere. Balogh Csaba a koronavírus terjedése miatt kapott tájékoztatást a gyártól.

A Samsung már a múlt hét közepén felvette a kapcsolatot az ÁNTSZ járványügyi részlegével a koronavírus terjedése miatt – írja Facebook-posztjában Balogh Csaba. Göd polgármesterét a gyár úgy tájékoztatta, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek a vírus terjedésének megakadályozására.

Samsung elrendelte a fokozott fertőtlenítést a közös helyiségekben. Folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. Belső oktatást tartottak a higiéniai szabályokról.  Valamint, és talán ez a legfontosabb:

a Kínából érkező alkalmazottakat a munkába állás előtti karanténba helyezik

és utána megelőző orvosi vizsgálata küldik.

A koronavírus ellen amúgy így tehet, legalábbis ezt javasolják. A WHO hétfőn – fogalmazási hibára hivatkozva – mérsékeltről magas szintűre módosította a tüdőgyulladással járó új koronavírus nemzetközi veszélyességét.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó nCoV-2019 influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. Hétfőig Kínában már 80 halálos áldozata volt. A vírustól 14 országban 2794 embert fertőződött meg.