Decemberben már működnie kellett volna a dunakeszi Duna-part új éttermének, a Stégnek, amelyről mi is írtunk. Nincs így, erről is kérdeztük Bondár Viktor, a Mi a kavics? tulajdonosát.

Stég, ami nincs?

  • Nagyon lassan haladunk, egyszerűen hihetetlen – nincs munkaerő és nincs szakember sem. A vízvezeték téliesítése folyik. Bent van a víz, bent van a villany, a gáztároló is alakul. Készül a nyári terasz, amire télre egy “buborékot” terveztünk. Ezt Kínából várjuk, úton van. A konyhát tudnánk működtetni, kettő szakáccsal és kettő pultossal, erre vannak embereink, de a mostani mérsékelt forgalomnál nem is annyira bánjuk, hogy nem nyitunk ki még.
Bondár Viktor

Mik a tervek év végéig?

  • A szokásos és nagyon népszerű halászlé és töltött káposzta. December 22-23-án káposztát főzünk és 23-án halászlevet is. 24-én ki se nyitunk, az már a családé. December 31-én lencsét és bőrös malackaraj lesz kemencében. Ezek mind tavaly bevált dolgok, és ezeket keresik is az emberek.

Milyen volt az idei év?

  • Hullámzó. A nyári szezon szuper volt, amikor nem voltak korlátozások és utazni se nagyon lehetett. Most megint érződik a járvány miatti visszafogottság, pedig nincsnek korlátozások. Ennek ellenére az emberekben benne van a félelem és nem “úgy” mozognak. Főztünk azért pacalt és a kemencében készült dolgokat is el tudjuk adni, de azért nem az igazi.
Előző cikkApró meglepetések az adventi csomagocskákban
Következő cikkKülönleges táblácskák a főtéri karácsonyfán, ha idén született gyermeke, mindenképpen sétáljon el megnézni