Kimutatták Kapás Boglárka szervezetben a koronavírust. Erről a 26 éves világbajnok úszónő számolt be egy videóüzenetben fóti otthonából.

Kapás Boglárka a női 400 méteres gyorsúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban. MTI/Kovács Tamás

Két koronavírus-tesztet is végeztek Kapás Boglárkánál és a második pozitív lett. Erről videójában számolt be a világbajnok úszónő. Úgy fogalmaz, hogy nem érez semmit, de most nem utazhat el az úszók edzőtáborába. Egyben felhívta mindenki figyelmét, hogy tartsák be a szabályokat, hiszen olyanok is fertőzhetnek, akik amúgy jól érzik magukat. Ezek után fóti otthonában karanténban marad és maximum a kertjükbe meg ki egy kicsit levegőzni.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/kapas.boglarka/videos/1831560083640967/?t=0″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Közben pedig kiderült, hogy barátja, akivel együtt él szintén elkapta a fertőzést. Így nála, Kozma Dominiknél és a többi válogatott úszónál is jön a harmadik ellenőrzés.

Kedd estig kilenc személy esetében mutattak pozitív eredményt az elvégzett koronavírus-tesztek – közölte a Magyar Úszó Szövetség este 9 óra után.