Remek időben tudtak szüreti felvonulást tartani a Nyugdíjas Kiránduló Klub tagjai. A VOKE környékén idézték fel a korábbi korok hangulatát. A bejáratnál ízletes musttal és finom süteménnyel fogadták a szüreti mulatság résztvevőit.

A benti táncos mulatság előtt Zupka Sándor elnök, valamint a bírót megszemélyesítő Törgyekes Gergely és a bíróné, Garay Ágnes vezetésével a szüreti mulatság résztvevői énekelve körbesétáltak Gyártelep ékszerdobozként elismert házait összefonó sétányon, hogy visszatérve a művelődési központ főbejárata előtt Radvánszki Edit vezetésével táncra perdüljenek – számol be a dunakeszi nyugdíjasok rendezvényéről a Dunakanyarrégió.

A tánc és a zenés programok előtt Csoma Attila beszélt a korábbi szokásokról, amelybe olykor a pofonok is beletartoztak. Arról mesélt, hogy éles határvonalak választották el egymástól a mulatságokon résztvevő közösségeket, a férfiak féltett kincsként vigyáztak az ifjú hölgyekre. „A nagy öregek elmondása szerint, ha egy férfi „átlépte” a határvonalat, ha egy másik közösségben szeretett volna udvarolni egy lánynak, akkor bizony retorzióra számíthatott” – elevenítette fel a régi időket a VOKE vezetője, majd remek szórakozást kívánt a ma ünneplőknek, akik a korabeli szokásoktól eltérően azért nem hajnalig mulatoztak a művelődési központban.

Címlapfotó: Dunakanyarrégió.

Előző cikkNem ismer majd rá, így nézhet ki a Nyugati pályaudvar környéke
Következő cikkSegítséget kaptak a dunakeszi pedagógusok egy fontos kérdésben