A helyi Facebook-csoportokban mintha csökkennének a szúnyogokkal kapcsolatos bejegyzések, és saját tapasztalatunk szerint is alakul a helyzet. Ezzel együtt jó hír, hogy a dunakeszi önkormányzat illetékességi területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz július 9-én, kedden, a napnyugta utáni órákban.

Tartaléknapok: 2024. július 10-11.

Felhasználásra kerülő készítmények: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Mit tehet a lakosság?

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Ön szerint javult a szúnyoghelyzet Dunakeszin?

Előző cikkKerülje a napokban a Nap utcát
Következő cikkJön a júliusi Jam Jazz Fesztivál