A lehullott és a még várható csapadék hatására árhullámok vonulnak le a Dunán – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Dunakeszinél lezárják a strand területét.

A Duna-vízgyűjtő bajor és osztrák részvízgyűjtőin területi átlagban igen jelentős (25-65 milliméter) csapadék hullott. Kedden tovább folytatódik az esőzés, további 15-25 milliméter csapadékra lehet számítani. A Dunán Nagybajcsnál akár másodfokú készültségi szintet elérő vagy azt meghaladó tetőzésre lehet számítani a hét végén. Budapesten várhatóan az elsőfokú készültségi szint közelében, az alsó rakpart szintje alatti tetőzéssel vonul le az árhullám – írja az MTI.

Közben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság május 29-től árvízveszély hirdetett meg. Az árvíz minden dunai szabadstrandot, így a dunakeszi partszakaszt is érinti.

Május 22-én a két strandéttermet és a padokat ideiglenesen elszállítják, a strandot és a sétányt lezárják.

Az árvíz elvonultával a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. a hivatalos szabályoknak megfelelően azonnal elkezdi a terület megtisztítását és fertőtlenítését, ezt követően pedig a lehető leghamarabb visszahelyezi az eszközöket.

Ilyen intézkedésre az elmúlt 6 évben nem volt erre szükség.

Az árvíz nem érinti a Katonadombon megrendezésre kerülő eseményeket.

Előző cikkAszfaltozás miatt útlezárásra kell készülni
Következő cikkVasárnap bonyolult lesz feljutni az M2-re