A Facebook anyacége, a Meta bejelentette, hogy összhangban az EU-s szabályozással, a 18 éven aluliak számára nem lesznek elérhetőek a hirdetései. Ezzel párhuzamosan be is vezetik a fizetős hozzáférést a platformjaikhoz.

A Meta-platformok, így a Facebook és az Instagram, leállítják a hirdetések megjelenítését az európai tizenévesek számára a hétfőn bejelentett terv részeként, az EU szabályozásának való megfelelés érdekében. Ezzel párhuzamosan

új, előfizetéses változatokat indítanak közösségimédia-termékeikből.

Ez azt jelenti, hogy a terv értelmében az Európai Unióban (és az EGT-tagállamokban valamint Svájcban) ideiglenesen felfüggesztenék a hirdetések megjelenítését minden 18 év alatti felhasználó számára. A reklámok szüneteltetése a 18 év alatti felhasználók számára a november 6-i héten kezdődik.

Na de mennyi az annyi?

A 18 év feletti felhasználóknak választási lehetőséget kínálunk: vagy elviselik a hirdetéseket, vagy fizethetnek azért, hogy reklámok nélkül használják a Facebookot és az Instagramot. Az árazás attól függ, milyen eszközről használják a platformokat – írja a Forbes.

Reklámmentes Facebook asztali gépről havi 9,99 euró (3817 forint) lesz.
Mobileszközökről 12,99 euró (4963 forint) lesz az új szolgáltatás havi díja.

A jelenlegi árszabás eszközökre és nem platformokra vonatkozik – legalábbis jövő márciusig 1-ig. Onnantól minden egyes új bekapcsolt, reklámmentes fiókért 6, illetve 8 eurót kell majd fizetni havonta. Ahogy írtuk, ez majd attól függ, hogy mobilról vagy asztali gépről jelentkezünk-e be.

Ön hajlandó lesz fizetni a reklámmentes Facebookért?

Előző cikkÚtban volt, ezért letolta az útról – VIDEÓ
Következő cikkA Radnóti gimnáziumba készül a gyerek? Akkor ezt olvassa el!