Helyére került a tóvárosi csapadékcsatorna utolsó eleme is. A felszín még csatatér, de az elvezetés már működik, azaz remélhetőleg még egy felhőszakadás esetén sem úszik majd ez a városrész.

Mint arról korábban beszámoltunk, csapadékcsatornát építettek a Tóvárosnál. A csatorna áthúzódik a Kossuth utca alatt is. Ma reggel beemelték az utolsó elemet is, így az használhatóvá vált. A felszíni rendezés azonban még eltart egy darabig – írta közösségi oldalán Sipos Dávid alpolgármester. Az aszfaltozást azonban már szerdán elkezdik – tudta meg a Post.

A munkálatokhoz tavaly, szeptember első napjaiban kezdtek hozzá. A közel egy kilométer hosszú csapadékcsatorna a legkritikusabb helyről, a Huszka Jenő utca mélypontjáról gyűjti össze a vizet egy meglévő befogadóba, ami a Tisza utca – Kolozsvár utcáig tart.

A csatorna százméteres szakasza 1 méter átmérőjű, a további szakasz pedig 80 centis betoncső, a rákapcsolódó víznyelőkkel, folyókákkal. Az építés a közműhelyzet miatt az előkerteket, a kocsibeállókat is érintette, azokat helyreállítják.

A tóvárosiak számára valószínűleg megváltást hoz ez a beruházás, hiszen a felhőszakadások idején a Toldi lakóparkban térdig állt a víz. Állami pályázaton 300 milliót nyert a város, de ezt még ki kellett egészíteni.

Előző cikkEz történik a Nyugati egy hónapos lezárása alatt
Következő cikkHőségriadóra ébredtünk, ami rendkívüli intézkedésekkel jár