A “Kedvenc Online Tanárom 2020” szavazást a MOL hirdette meg, de a cím sorsát a diákok döntötték el. Ők adták be a nevezéseket és ők is szavaztak. Nemcsak oktatókra, edzőkre is voksolhattak. Az egyik díj Dunakeszire került, Kelemen Ákos karateedzőhöz.

Dunakeszin egy garázsban rendezte be a stúdióját Kelemen Ákos, akit a tanítványai jelöltek a díjra. A címről végül nem csak a szavazatok száma alapján döntöttek: az is nagy súllyal esett latba, hogy mit írtak a jelölők. A véleményt videós, képes anyagokkal kellett alátámasztani.

Bár Dunakeszin lakik és itt van a stúdiója is, Kelemen Ákos a Dunakanyarban tart edzéseket már a kilencedik éve: Kismaroson, Verőcén, Szokolyán és Nagymaroson.

Az online edzéseket ottani tanítványai követték, tavaly márciustól két hónapon át, majd szeptembertől újra. Az idén már a dunakeszi Mosolyvár Óvodában is tartott online órákat.

Eredetileg száz tanítványa volt, és még online is maradt ötven. Tavaly heti 12 online edzést tartott és kitalált egy ingyenes, családi aerobik jellegű online programot is. A wadokai stílusból online házi versenyeket is szervezett. Ezeken formagyakorlatokat kellett bemutatni és beküldeni, ezeket a tanítványokkal, bírókkal közösen értékelték ki.

A Torony Sportegyletben nőtt fel Kelemen Ákos és ezen belül, 2012-ben alapította meg a saját klubját, a Kismarost. Négyéves kora óta karatézik. Dunakeszin kezdte Stefán Ildikónál, nyolc évvel később került át Újpestre Gali Csabához, akinél még most is tanul. Három danos, feketeöves karateharcos. Járt nemzetközi versenyekre is, 2014-ben a Stílus Európa-bajnokságon ő győzött az U21-es mezőnyben, a felnőttek között pedig bronzérmes lett. Azóta nem versenyez, az edzősködés jobban megfogta. Tanítványai közül a legfiatalabbak négyévesek, a felső határ pedig a csillagos ég, akár a 99 éves kor.

Az év online tanára a Testnevelési Egyetemen végzett edzői szakon, most jelentkezett a karate mesterszakra, sőt a doktori cím megszerzése is a céljai között szerepel. Szakdolgozatának témája a szülő-sportoló-edző háromszög volt.

Kelemen Ákos Dunakeszin született és félig most is itt él, de a barátnője kismarosi, ott szeretne majd családot alapítani.
Dunakeszit szereti, azt mondja, gyerekkora óta sokat fejlődött a város. A repülőtérre jár futni, és kedvencei azok a városi fesztiválok, melyek “nem lehúzósak, hanem a közösségért vannak”.

Előző cikkFúvósok ébresztették Dunakeszit május elsején
Következő cikkVégül egy elmaradt tavasszal Mi is megtanultunk ölelni szavakkal! – Wellhello zenei kvíz