Sok éve indult el a karácsonyi adománydoboz akció. Idén is várják a felajánlásokat. Arról, hogy mikor és miket várnak, Szabó József tanácsnokot, önkormányzati képviselőt kérdeztük.

Korábbi adománygyűjtés. Kép forrása: Szabó József közösségi oldala

Sok éve már, hogy életre hívta a kezdeményezést, amihez évről évre egyre többen csatlakoznak. Milyen adományokat várnak?

Célunk, hogy a Dunakeszin élő hátrányos helyzetű gyerekeknek is legyen ajándék a karácsonyfa alatt. Várjuk a használt, de újszerű, illetve új játékok felajánlását, illetve könyveket, édességet. Kérek mindenkit, hogy olyan állapotú dolgokat ajánljon fel, amit maga is szívesen elfogadna. Ez nem a lomtalanítás ideje. Sajnos előfordul, hogy nagyon rossz állapotban lévő dolgokat is behoznak, de szerencsére a többség szép, igényes, új játékokat adományoz.

Az infláció és a rezsihelyzet miatt most mindenki még jobban megnézni, mire költi a pénzét. Milyen adakozó kedvre számítanak?

Tudom, hogy most mindenki “eggyel beljebb húzta a nadrágszíjat”, de kérem, gondoljunk azokra is, akiknek eddig is nehéz volt ez az időszak. Egyébként azt kell, hogy mondjam, hogy eddig is sok olyan adományozó volt, aki maga is kis pénzből gazdálkodik, de a szíve óriási, és mindig ki tudott szorítani egy babát, egy könyvet, vagy egy kisautót.

Hol és mikor lehet leadni az adományokat?

Az adományokat december 16-ig várjuk. Hétköznapokon a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán (Fő u. 25.) és a Család- és Gyermekjóléti Központban (Dunakeszi, Bajcsy-Zsilinszky utca 32.) lehet az adományokat átadni hétfőnként 8.00-17.00 óráig, kedden, szerdán, csütörtökön 8.00-15.30 óráig. Hétvégén pedig az adventi vásár információs faházában (lakótelep, Casalgrande tér) fogadják a felajánlásokat.

Előző cikkHajnalka, az év szociális munkása egy év alatt mindenki szívébe belopta magát
Következő cikkMutatjuk, hova menjen reggelizni Dunakeszin