Augusztus végén is lesz szúnyoggyérítés Dunakeszin. Erre emberemlékezet óta nem volt példa. A földi kémiai védekezést augusztus 25-én a napnyugta utáni időszakban végzik el.

Szokatlan időpontban, augusztus végén is lesz szúnyoggyérítés Dunakeszin. Kedden napszálltakor próbálkoznak meg vele. A tartaléknapok augusztus 26-27. A Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert permetezik ki. A szokásosat írják: A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Mindenesetre az emberek figyelmét felhívják arra, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.