Jól sikerült az I. Pest Megyei Fúvószenekari Fesztivál 2014-ben a VOKE József Attila Művelődési Központ és a Dunakeszi Koncertfúvósok szervezésében. Második alkalommal május 28-án rendezik meg a fesztivált, amelyről Pék Andrea a dunakeszi együttes programszervezője mesélt.

f7

Szombat délelőtt több helyszínen felcsendül a zene Dunakeszin: a főtéren, a Casalgrande téren, a Gödi-Tesco parkolójában és a Dunakeszi révnél. A térzenén körülbelül 45 perces koncertet fognak adni a fesztivál résztvevői.

Budafoki Fúvósegylet
Budafoki Fúvósegylet

A közös fellépés délután három órakor kezdődik a VOKE József Attila Művelődési Központ mögött, a Járműjavító téren (rossz idő esetén a központ színháztermében). Ezen a gálán előbb mind a négy zenekar 20-20 percet játszik, majd a végén közösen fognak zenélni.

Bicskei Huszárzenekar
Bicskei Huszárzenekar

A Dunakeszi Koncertfúvósok mellett szerepel még a fesztiválon a Budafoki Fúvósegylet, a Bicskei Huszárzenekar és a Szegedi Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar. Sorrendben Tóth Ferenc, Arató László, Zeke Zoltán és Gyimóthi Zoltán karnagyok vezényletével.

Szegedi Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar
Szegedi Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar

A szegedi együttes a Dunakeszi Koncertfúvósok testvérzenekaraként a gyermeknapi programon is fellép majd május 29-én délelőtt tízkor.

 Dunakeszi Koncertfúvósok
Dunakeszi Koncertfúvósok
Előző cikkLegendák a levegőben – Repülőnap Dunakeszin
Következő cikkAláírás van, de a szülőkre mutogat az elnök