A nyugati világban sikerült eljutnunk oda, hogy az egyik legnagyobb problémánk az, amikor lemerül a telefonunk. Lassan szinte mindenki remegve keresi a töltőket napközben, hogy energiát leheljen fél tégla méretű kijelzővel ellátott okostelefonjába. Ezen akar változtatni az Ossia nevű cég.

cota-personal-area-charger

Ugye mindannyian hallottunk már a vezeték nélküli töltésről, ami bár technikailag tényleg vezeték nélküli, attól még nagyon közel kell lennie az eszköznek a töltőhöz. Így aztán majdnem teljesen mindegy, hogy lóg-e még emellett egy kábel is az egész dologból.

Az Ossia azonban úgy döntött, nem hagyja szenvedni a modern embert. Elképzelésük szerint szép lassan telepakolnánk mindent az életünkben apró chipekkel, amelyek anélkül töltenék zsebünkben, vagy táskánkban lévő telefonjainkat, hogy mi egyáltalán észrevennénk.

A dolog egyelőre ott tart, hogy a most készülő telefonokba is be kellene szerelni a chipet, ehhez lehetne vásárolni egy otthoni bázisegységet, ami egészen nagy térben tölti a telefonokat. Az ára körülbelül kétszáz dollár környékére várható, ami nagyjából 50-60 ezer forint. Ha azonban sikeres a Cota névre keresztelt technológia, akkor szinte bármibe beszerelhető lesz az egység, amely tölti a környezetében lévő eszközöket.

Előző cikkLezárul egy pálya – Interjú Dunakeszi kitüntetettjével, Csonka Máriával
Következő cikkKözutak vakvágányán a Dunakeszi Jobbik – az Önkormányzat hivatalos közleménye