Az anyák és a kerek évfordulós születésnaposok köszöntésére táncos mulatságot rendezett a Nyugdíjas Kiránduló Klub a VOKE-ban. Az ünnepségen különböző műsorszámokkal szórakoztatták a jelenlévőket, miközben a polgármester, a művelődési ház vezetője és a klub elnöke köszöntötte az ünnepelteket.

Hagyományosan május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat. Egy szál virággal, öleléssel és szívből jövő szavakkal – idézte fel a Nyugdíjas Kiránduló Klub elnöke, Zupka Sándor az Anyák napi köszöntést, majd minden ünnepeltnek jókívánságait fejezte ki és gartulált a szép és kerek kort megélteknek.

A legerősebb kapcsolat mindig az anya és gyermek kapcsolata. Ez a legfontosabb és a legönzetlenebb is. Önöknek lehetőségük van mindkét oldalról megélni ezt a kapcsolatot – így kezdte köszöntőjét Dióssi Csaba. Ezt irigylésre meltónak és csodálatosnak nevezete. Ezért is van az, hogy anyák napján a gyerekek hazavihetnek a város jóvoltából egy-egy cserepes virágot, hogy így mondjanak nekik köszöntet. Az itt jelenlévő édesanyáknak is virággal készültek.

Az előadók sorát Pácza Zsombor nyitotta meg, aki egy zongora- és énekszámmal is készült. Elsörprő sikert aratott az elődása, és meglepő módon kidrült róla, hogy mindössze 14 éves.

Őt követve színpadra lépett az est legfiatalbb csillaga, a 10 éves Filip-Futaky Hannah, aki egy énekszámmal készült a jelenlévőknek.

A klub énekkara is megmutatta, hogy a sok gyakorlás meghozza gyümölcsét, négy népdalt is énekeltek, amit mindenki lelkesen fogadott. Az énekkart ezúttal is Balogh Györgyi vezette. Majd egy tangó számot láthatott a közönség.

Majd Mészáros János Elek, a Csillag születik egykori győztese szórakoztatta tovább a nyugdíjasokat. Opera számokat – köztük Bánk áriáját – és leginkább ismert magyar nótákat énekelt, még saját verssel is készült, mellyel az édesanyákat köszöntötte.

A szervezők külön készültek a kerek évfordulós születésnapok köszöntésére. Mindenkit egyesével kiszólítottak. Dióssi Csaba azt kívánta a jelen lévőknek, hogy minden napot éljenek meg a lehető legszebbnek és töltsék idejüket szerető családi körben. Majd a polgármester tortát, az intézményvezető, Csoma Attila egy-egy szál fehárt rózsát, a klub elnöke pedig oklevelet adott miden ünnepelt számára.

Az eseményen több mint kétszázan vettek részt, ami megint csak azt bizonyítja milyen összetartó is a dunakeszi nyugdíjas közösség. Bővebb információ róluk ITT.