Újabb büntetőfékezős autóst mutattak meg, majd kaptak el a rendőrök. Egy fedélzeti kamarával rögzítették, hogy egy Audi Quattro vezetője május 27-én kora reggel az M0 autóúton közlekedve indokolatlan fékezésre és irányváltoztatásra kényszerített egy vele azonos irányba haladó járművet.

A büntetőfékezés Dunakeszihez közel az M0 fóti lehajtójánál történt. A manővert egy fedélzeti kamera rögzítette. A sportkocsi sofőrjét a rendőrök rövid idő alatt azonosították. A 43 éves férfi azzal védekezett, hogy szóváltás és mutogatás miatt próbálta megállítani a kamerával is rendelkező járművet. Szerinte kölcsönös volt a verbális agresszió. A rendőrök szerint az esetleges problémát “B. Zoltán megállást követően személyesen akarta tisztázni. Ezért akart visszasorolni a jármű elé, miközben egy játék-igazolványt lengetett ki az ablakon, a manőver közben nem sokon múlt összeütközésük.”

Előállításakor a férfi nem tulajdonított nagy jelentőséget az esetnek mondván, ez egy mindennapos szituáció volt, sőt szerinte a másik sofőr provokálta. Mindenesetre ellene közúti veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás a Dunakeszi Rendőrkapitányságon.

A videót ide kattintva tudja megnézni.

Mindenesetre a KRESZ 27. paragrafusának harmadik bekezdése előírja, hogy a jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy és vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi – emlékeztet a hasonló szituációk megítélésére a Totalcar, amelyben részletes jogi elemzést is olvashat egy másik elemzése apropóján.

Előző cikkFokozott rendőri ellenőrzés Pest megyében
Következő cikkJúlius 19-én Forma 1-es futam lesz a Hungaroringen