Rengetegen látogattak ki a Dunakeszi Veteránjármű- és Repülőnap első napjára. Nem is csoda, mert rengeteg látnivaló volt, aki pedig extra élményre vágyott, befizethette magát egy kis repülésre. Képgaléria a cikk végén.

A veteránautós nagy sátorba csodaszép oldtimer autók érkeztek, gyerekeknek és szakértőknek egyaránt tetszett a felhozatal. Traktortól a cséplőgépig, Cadillactől a Trabantig minden volt. Aki pedig szánt egy kis időt rá, a tulajdonosok jó kis sztorikkal mutatták be autóikat.

A légi program látványos volt: Imreh Lujó helikopterbemutatója és bungee jumping világszáma után a PO2 bemutatója, majd a Gerle bemutató repülése és páros vitorlásvontatás következett.

Egy kis szünet következett a bemutatókban, addig a street food gasztrosoron válogathattak a látogatók, lazulhattak egy kicsit a színpadnál, és megnézhették a katonai hagyományőrző kiállítást.

Egy órakor Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője adta át a a veterán szépségversenydíjakat, ezt követően a New Point Blues és Török Ádám élő koncertje következett.

A rendezvényre egész nap, folyamatosan érkeztek az érdeklődők. Délután újabb bemutatók következtek.

Hársfalvi Pál és a Cimbora vitorlás vontatása újdonság volt.

A “nagy durranás” a hagyományőrzők bemutatója volt, orosz-német II. világháborús csatát imitáltak, Tigris tank küzdött a T-34-essel, volt közelharc, füst és légitámadás, nagyon beleélték magukat a katonák, az biztos. Erről videókat láthat a Dunakeszi Post Facebook-oldalán.

Este Retro Rádió Fergeteg Party lesz.

Holnap jövünk az újabb beszámolóval.

Előző cikkMég mindig munkában a tűzoltók a vihar után
Következő cikkParádé földön és levegőben – Kilátogattunk a Dunakeszi Veteránjármű- és Repülőnap második napjára is