Újra és újra bebizonyítják a dunakeszi diákok, hogy Dunakeszi bizony odateszi. Nemcsak a bulik szlogenje lett ez, hiszen ha a bátorságról van szó, akkor sem találnak legyőzőre a dunakesziek. Tavaly a Széchenyi iskola nyert, idén pedig a Fazekas iskola diákjai hozták el a legbátrabbaknak járó kupát.

Rákosmentén versenyeztek a Bátrak Ligájának legjobbjai. Az Országos Döntőn a területi küzdelmeket követően a legjobb 14 együttes vehetett részt, csapatonként nyolc fővel. A döntőt a  Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola csapata nyerte. A díjakat a Riz Levente Sportcsarnokban dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, Dunai Mónika a térség országgyűlési képviselője és Horváth Tamás a XVII. kerület polgármestere adta át.

Bátrak Ligája egy országos versenysorozat, általános iskolások részére a Honvédelmi Sportszövetség rendezésében. A program elsődleges célja a hazafias nevelés keretein belül, aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése. A verseny szellemi vetélkedője ez alkalommal Kossuth Lajosnak állított emléket.

Honvédelmi Sportszövetség küldetése, hogy az általa kidolgozott programok által minden nemzedék számára biztosítsa az igényes és aktív szabadidő eltöltésének lehetőségét, a hazafias és honvédelmi nevelés rendezvényeihez szükséges teret.

A győztes csapat, felkészítő tanáruk Lőrincz lászló

Az aranyéremnek a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola örülhetett, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola ezüst-, a Kondorosi Petőfi István Általános Iskola és Kollégium pedig bronzéremmel gazdagodott.

Forrás: honvedelmisport.hu

Előző cikkLucz Anna újabb két Európa-bajnoki címet gyűjtött be
Következő cikkA dunakeszi diákok is ingyen utazhatnak Amerikába