Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja idén is egy nagyszabású húsvéti családi programmal nyitja meg a 2023 évi szezont. A már hagyományként megszervezett eseményre április 10-én, húsvéthétfőn kerül sor. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is számos színes programmal várják a családokat.

A Magyar Vasúttörténeti Park által szervezett események népszerűsége a családi programok hazai rangsorában évek óra töretlen. A Park közel 70.000 négyzetméteres területet tölt meg minden rendezvény alkalmával izgalmas és szórakoztató programokkal. Idén április 10-én tartják meg a húsvéthétfő a Vasúttörténeti Parkban elnevezésű programot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Park korábbi, rövidített nyitvatartása után április elsejétől ismét teljes időben várják a vendégeket.

Idén április 10-én tartják meg a húsvéthétfő a Vasúttörténeti Parkban elnevezésű programot, ahol ki lehet próbálni a kis kerti vasutat is

Program

Április 10-én, húsvéthétfőn 10 órától 18 óráig biztosít ünnepi szórakozási lehetőségeket a Park a látogatóknak színes programokkal és előadásokkal. 11 órától az Ákom-Bákom Bábcsoport hozza el a gyerekeknek a “Világgá ment Csacsi és Bari” című történetét, amit 13 órától az Aranykapu Hagyományőrző Társulat tavaszköszöntő műsora követ majd. A magyar népszokások interaktív, élőzenés előadás keretében is megjelennek a Vaga Banda gólyalábasok jóvoltából. Ők többek között tojászsonglőrrel, látványos jelmezekkel, locsolóversekkel és tavaszköszöntő dalokkal érkeznek az eseményre.

A Magyar Vasúttörténeti Park közel 70.000 négyzetméteres területet tölt meg

A Park legnépszerűbb állandó programjai közül is válogathatnak a látogatók: a kerti vasút, a fordítókorong és a gőzmozdony húsvéthétfőn is gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról. A mozgalmasabb aktivitások kedvelői a kézi hajtányt is kipróbálhatják, de akár a pónilovaglással is tehetnek egy próbát. Két izgalmas állomás között juthat idő arcfestésre vagy alkotásra a kézműves saroknál, de az állatsimogató kedves kis jószágait sem érdemes kihagyni. A főszereplő nyuszin kívül itt többek között egy holland törpekecske és kisgidái várják a barátságos látogatókat.

Forrás: vasuttortenetipark.hu

Előző cikkGólyákra és virágzó gyümölcsfákra csapott le a fagy – Drámai fotók a havazásról
Következő cikkHúsvéti buszmenetrend