A VSD színeiben sportoló Huller Dániel is tagja a toruni fedett pályás atlétika Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak.

A dunakeszi atléta 400 méteres síkfutásban állhat majd rajthoz. Huller Dani a múlt hétvégén megnyerte ezt a számot a magyar bajnokságon. A VSD-atléta edzői: Maracskó Pál és Orosz Ákos.

21 magyar atléta a kvalifikációs szint elérésének, további két versenyző pedig az európai szövetség meghívásának köszönhetően lehet ott a lengyelországi kontinensviadalon, amely jövő csütörtöktől vasárnapig tart.

A szövetség közleménye kiemeli, hogy az 1988-as (42) és az 1983-as (31) fedett pályás Eb-k után ez a legnépesebb magyar csapat, azon a két világeseményen azonban rendezők voltak a magyarok.

Magyarország mérlege a fedett pályás Európa-bajnokságok eddigi történetében 16 arany-, 23 ezüst-, és 19 bronzérem, amivel az összesített éremtáblázat 17. helyén áll. A legutóbbi magyar aranyérmet a nemrég gyermekáldásban részesülő Márton Anita szerezte, aki négy évvel ezelőtt, Belgrádban tudott diadalmaskodni, és megvédte 2015-ös, prágai első helyét.

    

Előző cikkA Dunakeszi Kártya hétfőtől már a vásárláskor is hasznos
Következő cikkÚjabb hatalmas zakót kaptak a focisták