Hogyan lehet megőrizni a házasság egységét és a kapcsolat frissességét? Valentin-napon erről beszélgetett a közönséggel az ismert Dunakeszi házaspár, Dr. Vörös Álmos és Gáspár Júlia.

A Házasság hete rendezvénysorozat folytatásaként, február 14-én Valentin-nap alkalmából a házasság egységének mibenléte és frissességének megtartása került terítékre a VOKE József Attila Művelődési Központban tartott beszélgetés alkalmával.

Randevú egy életen át! Ez a jelmondat magában hordozza egy házasság tartósságát, fontosságát, és azt, hogy nemcsak rövid időre szól, hanem egy életre

–  Bocsák Istvánné, aki egyben az est moderátora volt, ezekkel a szavakkal konferálta fel a beszélgetést.

Az est főszereplői, Álmos és Júlia egy munkahelyen dolgoztak, így egy belvárosi irodaházban ismerkedtek meg. Sok hasonlóságot fedeztek fel, miközben elkezdtek beszélgetni egymással. Hasonló gondolkozásmódjuk is egymás felé terelte őket. Kölcsönös szimpátia és belső vonzalom alakult ki közöttük.

A randevúk egymást követték. A találkozások alkalmával sokat beszélgettek értékrendjükről, többek között arról, hogy a házasság során kitartva egymás mellett több gyermeket is szeretnének. Most boldog házasságban élnek és öt gyermeket nevelnek.

Holtomiglan, holtodiglan. Én úgy mentem bele ebbe a házasságba, hogy ezt komolyan gondoltam

– mondta Álmos.

Egyértelmű volt a számunka, hogy a házasság egy élethosszig tart

– mesélte Júlia.

Fontos az elköteleződés. A házasság egy biztos háttér, egy életre szóló szövetség. Ez a szemlélet segít a (hétköznapi) problémák megoldásában is.

A házasság egységességét tekintve, fontos az összecsiszolódás, a közös tervezés. Álmos és Júlia sokszor kapnak segítséget ismerőseiktől, de azt elismerik, hogy komoly feladat öt gyermek nevelése és az ő, valamint a saját napirendjük rendezése. A házasság frissességének fenntartásában szerepet játszik a kettesben töltött idő, az intimitás megőrzése.

Szeretnének kapcsolatukkal példát mutatni, ezért érkeztek erre a beszélgetésre.