Kacsaetető szerkezetet telepítettek a Duna-partra. A dobozt a Magyar Madártani Egyesülettel és az Élővizeinkért Alapítvánnyal történt egyeztetés után ellenőrzött tápanyaggal töltötték fel. Most a képviselők is dönthetnek róla.

A vízimadarakat veszélyes emberi fogyasztásra alkalmas dolgokkal etetni. Lásd kenyér, ropi, csipsz, stb. Az állatoknak ugyanis felborul az emésztőrendszere, sőt, “cukoréhség” is kialakulhat náluk. A dunakeszi Duna-parton azonban nehéz megállni, hogy az ott totyogó kacsáknak ne dobjon valamilyen ételmaradékot az ember.

Ezért a Magyar Madártani Egyesülettel és az Élővizeinkért Alapítvánnyal történt egyeztetés után ellenőrzött tápanyaggal feltöltött kacsaetető automatákat telepítettek. Nyíri Márton társadalmi alpolgámester azt kéri az emberektől, hogy ezeket használják, ha etetni akarják a szárnyas állatokat, így ugyanis van esélyük, hogy nyugodtan átteleljenek. Ellenkező esetben folyton éhesek lesznek és könnyen elpusztulnak.

Az etetőkről a városi képviselők bizottsági ülésen dönthetnek, legalábbis erről árulkodik az egyik előterjesztés címe, amely a Rév utcai kacsaetetők kihelyezésének engedélyezéséről szól.