Számításaink szerint legalább 7 nyári építkezés (nincsenek benne az M2-es és kapcsolódó munkálatai) zajlik a városban. Van ami a napokban fejeződött be, másik most kezdődött el. Sorba vesszük ezeket.

Garas utcai parkoló

Hétfőn indult el a Széchenyi utca felújítása. Itt szakaszosan marnak és aszfaltoznak majd kb. 3 hétig. Az itt élők be tudnak állni a telkükre, az önkormányzat azt ígéri, hogy nem lesz fennakadás.

A Klapka utcai járdaépítésről már korábbi cikkünkben beszámoltunk. A Tescóhoz és más fontosabb létesítményekhez történő eljutást segíti majd a járda. Szinten írtunk már a Felhő és Kiscsurgó utcai járdaépítésről. Itt az az újdonság, hogy érdeklődésünkre megerősítették,

a fákhoz nem nyúlnak.

A Szent István iskola előtti járdához radaros figyelmeztető rendszert építenek ki, magyarán az autósok látják majd, hogy mennyivel közlekednek. Ha túl sokkal, akkor villogni fog a rendszer.

Már hetek óta tart a Fóti úti körforgalom megújítása. Jelenleg egy irányba lehet csak haladni lámpás segítséggel, ezt hamarosan megfordítják.

A különböző dunakeszi Facebook-oldalakon komoly érdeklődés övezi a beruházást. Az ott élők továbbra is aggódnak amiatt, hogy a kamionok ezután is  simán átgázolnak majd a körforgalmon. Annyiban jogos ez a vélelmezés, hogy magát a körforgalmat helyhiány miatt nem lehet optimális méretűvé szélesíteni. Középre azonban komolyabb padka kerül, talán ez javít valamit a helyzeten.

Bő két hét múlva felújítják a Kiscsurgó játszóteret, új játékok érkeznek.

Végül a Tallér utca elkészülése után folytatódik a Garas és Krajczár utcák felújítása. A Garas utcában az iskolánál parkolóhelyeket is kialakítanak.

Előző cikkSziget – nem csak koncertek lesznek idén a Nagyszínpadon
Következő cikkKözel a Föld szívcsakrájához