Jó néhány éve nincs gond azzal, hogy Dunakeszin felvegyék a gyerekeket bölcsődébe, óvodába, most már a zsúfoltság megszüntetése a feladat – mondta Dióssi Csaba az alagligeti Napsugár bölcsőde hivatalos megnyitásán.

Már napok óta működik Alagligeten az új bölcsőde. A tesztidőszak után pénteken hivatalosan is átadták az intézmény. A város polgármestere arról beszélt, hogy XXI. századi körülményeket szeretnének biztosítani minden gyermeknek Dunakeszin. Közölte: máris újabb pályázatot adtak be a most átadott bölcsőde bővítésére és jövőre elkészül a közelben található, már szerkezetkész óvoda is. Külön kiemelte, hogy a bölcsit dunakeszi illetékességű cég építette.

A DÓHSZK vezetője, Szabó Valéria arról beszélt, hogy már a tervezéstől közös gondolkodás és munka jellemzi az új bölcsődét, amely igazodott a város igényeihez. A pedagógusokat emlékeztette arra, hogy a

szülők legnagyobb kincseivel foglalkoznak, ezt sosem szabad szem elől téveszteni.

Tuzson Bence országgyűlési képviselő pedig azt emelte ki, hogy 2010 óta kétszer annyi kisgyermekes férőhely van Dunakeszin, de ami fontosabb, hogy a pedagógusok száma is duplázódott. Ez azért fontos szerinte, mert az új épületek készülhetnek, de azokat lélekkel kell betölteni.

 

Előző cikkFantasztikus buli van Dunakeszin
Következő cikkHétfőtől ejtse ki a telefont a kezéből, ha autózik!