Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl száz településen háromszáz programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára. Így van ez Dunakeszin is. A rendezvényeket jellemzően a VOKE-ban tartják.

A programsorozat fő célja, hogy kedvet adjon a házasságkötéshez, képzésekkel, jó minták felmutatásával, hiteles élettörténetek megosztásával segítse a házasságra készülőket. A 21. század kihívása, hogy a mesterséges intelligencia térhódítása kihívás elé állítja a párkapcsolatokat. Az embert maximálisan kiszolgáló technika ugyanis “rászoktat arra, hogy azt keressem, nekem mi a jó, holott a párkapcsolat meghatározó kérdése az, hogy nekünk mi jó” – ezt mág Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora mondta az országos rendezvény bemutatásakor.

Dunakeszin több programot is szerveznek vasárnaptól.

Február 9-én vasárnap lesz a megnyitó a VOKE-ban 17 órától amelyen köszöntőt mond Bocsák Istvánné és Seltenreich József önkormányzati képviselő.

Azon a napon láthatják a  Nem hal meg a szerelem című műsort, amelynek mottója: a házasság két szerelmes ember – egy nő és egy férfi – nagylelkűségének a művészete. Döbrentey Ildikó és Levente Péter Lelkiderű Gyakorlata 16 – 106 éveseknek. A csöndekben muzsikál: Török György.

Február 11., kedd 19 óra – Csapatjáték szerelemmel. Szzőke Attila Szilárd református lelkész és felesége Szőke Etelka családterapeuta szakmai előadása.

Február 12., szerda 18 óra – Ölelj át! Beszélgetés a tartós szeretetről a párkapcsolatban. Ékes-Erdélyi Klaudia mentálhigiénés szakember előadása. Helyszín: Evangélikus templom, gyülekezeti terem.

Február 13., csütörtök 19 óra – Nyilvánosan a házasságról. Ökumenikus kerekasztal-beszélgetés a város lelkészeinek részvételével. Helyszín: Görögkatolikus altemplom Barátság útja 2.

Február 14., péntek 18 óra – Boldog házasság – mese vagy valóság. Valentin napi gondolatok a keresztény házastársi életről. Kovács Gergely a Mindszenthy alapítvány munkatársának előadása nem csak hívőknek.

Február 15., szombat 18 óra – Záró rendezvény. Beszédet mond dr. Tuzson Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Utána Szabó Leslie koncert. Régi és új dalok – azoknak is, akik még nem házasok. Helyszín: Szent István Általános Iskola aulája, 2120 Dunakeszi Repülőtéri út 3/A

 

Minden korosztály érdeklődésére számítunk. A programokon a részvétel ingyenes.

Helyek korlátozott számban, a helyfoglaláshoz kérjük küldjön e-mailt a seltenreich.j@dunakeszi.hu e-mail címre.