Egy valóban szép havas képet tett ki közösségi oldalára Sipos Dávid. Az alpolgármester fotója alatt gyülekeznek a dunakeszi havas képek.

Bár ebben a szezonban már októberben esett pár szem hó, most talán tartósabbnak bizonyul. Elvégre december van. Más kérdés, hogy elég nedves, így napközben nem biztos, hogy megmarad.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli adatai szerint a legnagyobb hó Kékestetőn van, ott 19 centiméteres a hóvastagság. A Komárom-Esztergom megyei Tardost 10, míg Bajnát 7 centiméteres hó borítja.

A Pest megyei Zsámbékon 6 centiméteres hóvastagságot rögzítettek.

Budapesten is több helyen alakult ki néhány centiméteres hótakaró.

Az ország északi részén napközben fokozatosan megszűnik a havazás, illetve dél felől egyre nagyobb területen havasesőbe, esőbe válthat át a halmazállapot. Legtovább az Északi-középhegység térségében várható elsősorban havazás, kiemelten Nógrád megyében, illetve a Mátrában és a Bükkben.

Az esti óráktól dél felől újabb csapadékzóna érkezhet. Így – legkisebb eséllyel az Alföld keleti, délkeleti részén – ismét várható havas eső, illetve havazás – írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és plusz 6 Celsius-fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Késő estére mínusz 2 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő.

Ön szereti, ha télen esik a hó?

Előző cikkDeutsch Tamás apósát gyilkolták meg pénteken, Óbudán
Következő cikkSzemben egymással, baleset az M2-es melletti csúszós úton