Eloltották a tűzoltók a fóti csarnoktüzet, megszűnt a füst miatt elrendelt útlezárás az M3-as autópályán.

Korábban:

Lezárták az M3-as autópályát Budapest felé a 19-es kilométernél, a mogyoródi lehajtónál a fóti csarnoktűz füstje miatt – tájékoztatott a honlapján a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Kigyulladt egy csarnoképület Fóton vasárnap, a tűz átterjedt az ingatlannal egybeépített autószalonra is. A tűz feltehetően a Fehérkő utcában található csarnok előteteje alatt tárolt anyagoknál keletkezett, majd a szalon tetőszerkezete is lángra kapott.

Az oltási munkálatok idejére a forgalmat elterelik, a sztráda másik irányában lassítják a forgalmat. A fóti Fehérkő utcában álló kétszintes, autószerelő üzemként is működő csarnoknál az előtető alatt tárolt anyagok kaptak lángra mintegy kétszáz négyzetméteren. A tűz az épület szendvicspaneles szerkezetű tetőszerkezetére is átterjedt, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgozó, fővárosi hivatásos, a szentendrei hivatásos és önkéntes, valamint a fóti önkéntes tűzoltók hét vízsugárral oltanak, létraszerrel megbontják a tetőszerkezetet – tette hozzá a szervezet.

A tüzet a csarnoképület homlokzati és alsó szintjén már sikerült megfékezni. Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korában azt közölte az MTI-vel, hogy sérültről nem tud, a tűz miatt keletkezett sűrű fekete füst messziről is látható.

Kiemelt kép: Keszi channel

Előző cikkElstartolt a 9. Futakeszi
Következő cikkTöbb mint 1400-an álltak rajthoz az idei Futakeszin