Az iskolák megnyitása előtt várhatóan beoltják a pedagógusokat és óvodapedagógusokat is.

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely tájékoztatott a kormány legfrissebb döntéseiről, melyeket a tegnapi ülésen hoztak meg. A nyitási tervekről a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: ha a 2.5 milliót eléri az oltottak száma, akkor egy héten belül kinyitnak az iskolák és óvodák. Legkorábban április 12-én tudnak nyitni vagy április 19-én. Azt megelőzően, hogy az iskolák újranyitnának, be fogják oltani a tanárokat, óvónőket – arra kérték őket, hogy regisztráljanak.

Az érettségi vizsgákról azt mondta a miniszter, hogy a jelenlegi tervek szerint május elején írásbeli, június elején pedig szóbeli vizsgát tehetnek a diákok. Azt remélik, hogy május végéig mindenkit, aki szeretné megkapni az első oltást, sikerül majd beoltani.

Gulyás Gergely elmondta: megfeszített munkát végeznek az orvosok és ápolók, a helyzet komoly, de van lehetőség a kórházi kapacitás bővítésére.

A számokról: sajnos a harmadik hullám tetőzése még nem következett be, a szakértők véleményei is ellentmondásosak. Azt nem tudják, mikor tetőzik, de közel lehetnek hozzá.