Benedek Rózát másfél éve hallhatják a dunakesziek, ha a Dunakanyar FM-re hangolnak. A gyönyörű lány volt már modell, dolgozott televízióban, novellákat ír, játszik színházban és sokan onnan ismerik, hogy 8 éven át Kárász Róbert, az ismert tévés élettársa volt. Vele beszélgettünk az új kalandról, a rádiózásról.

Benedek Róza

Másfél éve vagy a Dunakanyar Rádiónál? 30 fölött miért kezd el rádiózni valaki?

Nekem a véletlenek hozzák az új dolgokat. Mindent ki akarok próbálni arról már nem is beszélve, hogy 7-8 éve már rádióztam.

De akkor szerkesztő voltál, most pedig mikrofonba beszélsz, nagyon más a kettő!

Ez igaz, azt is, azaz a szerkesztői munkát is nagyon szerettem. Akkoriban hagytam abba a tévés munkámat, fura volt a rádióban, hogy csak hang és nincs látvány. De mikrofon mögé ülni tényleg nagy lépés.

Mégis hogyan történt mindez?

Hirdetésre jelentkeztem, bementem az állásinterjúra és felvettek.

Milyen volt visszahallani hallani a hangod?

Nagyon fura, nem voltam korábban elégedett magammal, de a többieknek úgy látszik megtetszett. Bár színészettel is foglalkozom, de ez más, itt másképpen szól a hangom. Mindenesetre amikor felvettek a Dunakanyar FM-hez akkor nagyon örültem és azonnal kiderült, hogy mindössze 10 nap múlva kezdek egy 4 órás élő adásban. Akkor volt 4-5 nap pánik.

De miért? Hiszen ez még intimebb, mint mondjuk a színház, hiszen itt nincs azonnal reakció.

Mert benne van a kudarc, hiszen nem lehet butaságot beszélni, mert az autóban egyből rácsap valaki a kormányra, hogy úristen mi ez, amit hallok és azonnal elkapcsolhat.

A Sky Europe arcaként

Ismerjük egymást 12 éve, nagyon szép vagy, modellkedtél is, milyen, hogy nem látnak?

Köszönöm a bókot. Jó érzés, hogy nem látnak, nincs meg az az előnyöm, amihez amúgy nekem kevés közöm van, inkább a szüleimet dicséri. Itt a hangom és a mondanivalóm alapján ítélnek meg. Ez így tisztább megmutatkozás. Nem használhatom a sminket, a ruhát, a mosolyt.

Milyen rádióműsort szeretsz csinálni. Olyan amelyben sminkről fecsegnek?

Nagy szabadságot kapunk, de nem tagadom meg magam, a kultúra áll közel hozzám, azonban foglalkozom sporttal is, autókkal is, érdekelnek a mindennapi dolgok.

Kivel készítenél szívesen interjút?

Művészeti területről választanék, de jobb volna olyannal, akit nem ismerek.

Színházban

Az új utakat kedvelem, a témaválasztásban is. Olyasmire vagyok kíváncsi, amiben nem vagyok járatos. Például veteránautókról is készítettem már beszélgetést és írok is róluk, hiszen a Dunakanyar Rádió tulajdonosának van írott sajtója is.

Az érzelmes, lelki, emberi kapcsolatokat boncolgató novellák után jöhet a benzingőz?

Korábban írtam sok pr-cikket és úgy érzem, ha megfelelő érdeklődéssel állsz egy témához, akkor sokszor még jobb is lehetsz, mintha bennfentes lennél. Kedvenc interjúm egy restaurátorral készült.

Akarsz valakinek üzenni bizonyítani ezzel a rádiózással? Azzal, hogy mindenhez értesz egy kicsit?

Nem értek mindenhez, csak érdeklődöm. Inkább minden érdekel.

A politika is?

Az pont nem. Az az a terület amelyben nagyon járatosnak kell lenni a hitelességhez. 

Korábbi kérdésemre nem kaptam választ, akarsz üzenni valakinek a rádiózással.

Nem

De érted, miért kérdezem?

Persze, Robira gondolsz?

Benedek Róza és Kárász Róbert

Igen. 8 évig éltetek együtt.

Nem, neki sem, ez immáron a saját utam.

A rádiózás meddig tart majd? Lesz képzőművészet is?

Talán pont az nem biztos, de ki tudja. Nem szoktam évekre tervezni. Amiben biztos vagyok az a szépirodalom. Azt meg akarom futni, abból valamit ki kell hoznom. Szeretnék a közeli jövőben egy novellás kötetet, vagy akár kettőt.

Főnökség?

Áhh, az nem én vagyok, addig csinálom, ameddig jól érzem magam.

33 évesen ez így nem túl bohém? Család, megállapodás?

Tervben van, de az elmúlt egy évben az ismert okok miatt az újratervezés korszakát élem. Nem mindig jön be az, amit szeretne az ember, de nyugi, nem mondtam le egy férjről. Sőt, nekem a magánélet fontosabb, mint a karrier.

Valaki szerelmes lesz a hangodba?

Korábban nem mondták, hogy szép hangom van, de mióta rádiózom, vannak rajongói az orgánumomnak, sőt magántársaságban is felfigyeltek rá, láthatóan érdemes vele komolyabban foglalkozni.

Közhely volna a reggeli kelésről szóló kérdés?

Persze, hiszen emberek egy életet élnek le úgy, hogy fél 5-kor kelnek, aztán 6 órakor már keményen dolgoznak. Csak őket nem kérdezik meg. Tehát ne misztifikáljuk ezt túl. Respekt azoknak a millióknak, akik így találják meg a boldogságukat, remélem, ha egy kicsit később mennek munkába, akkor reggel 6-tól engem is hallgatnak. Felesleges ezt a reggeli kelést túlsztárolni!

Hogy látod magad 3 év múlva?

A magánéletem sínen van, családdal, jó volna egy, de inkább 2 könyv a nevem alatt, a színházat és a rádiót sem engedném el és persze bármi más is szerepet kaphat még, amit az élet hoz számomra.

Előző cikkZsúfolásig megtelt a dunakeszi templom a szentmisére
Következő cikkA NIF már ma bejelentette a holnapi M2-es átadást