Dunakeszin is elhalasztják a kéményseprést a járvány miatt. A március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkákáról van szó. Ezeket felfüggesztik és átütemezik, azaz később megtartják.

A kéményseprők átmeneti leállása érinti az egylakásos ingatlanok kéménytulajdonosait is. Itt a már egyeztetett időpontokat is megpróbálják átütemezni, kivéve, ha az ellenőrzési időpont közös megváltoztatására már nincs lehetőség, vagy ha az ellenőrzés elvégzését halaszthatatlan fontosságú probléma indokolja.

Az üzemzavar elhárítást azonban elvégzik a kéményseprők. Azt mondják, hogy az ügyfélszolgálat működése is zavartalan, de kérik, hogy a személyes megjelenés előtt egyeztessenek időpontot a Pest megyei ellátási csoport mobilszámán: +36706418532. Ügyintézni online is lehet, erre a linkre kattintva.

A járvány miatt az általános udvariasság szabályai is megváltoztak. Szakemberek kerülik a kézfogást, és védőeszközökkel – szájmaszk, védőszemüveg, és kesztyű viselésével –, valamint sűrű kézmosással és kézfertőtlenítéssel védekeznek a vírus terjedése ellen.