Mintegy 300-an lehettek ott a vasárnapi újévi koncerten a VOKE-ban. A muzsika előtt Nyíri Márton alpolgármester beszélt. Felsorolta a város sikereit és megállapította: egykori alvóvárosból egy nyitott, virágzó közösségi város lett Dunakeszi.

Ezer dolog van, ami az embereket megosztja a hétköznapi életben és a politikában, de az első gondolatunk ezután is az legyen, hogy a másik ember is a lakótársunk, a honfitársunk,  mert a hazaszeretet Dunakeszin kezdődik – mondta a koncert előtt Nyíri Márton.

A koncerten egyébként Molnár Marica operaénekes, Simon Kata operaénekes, Csengeri Attila és Jenei Gábor operett- és musicalénekesek, valamint Turpinszky-Gippert Béla, a Magyar Állami Operaház magánénekese lépett fel.

A műsor első része Johann Strauss örökzöld műveiből állt össze. A zenekar az Éljen a magyar cíművel kezdett és a Kék Duna keringővel adott keretet az elhangzó műveknek. A produkciók közül Jenei Gábor a fergeteges Toborzót adta elő a Cigánybáróból, Simon Kata a Denevérből Adél kacagó dalával szórakoztatta a közönséget, Molnár Marica és Turpinszky-Gippert Béla a Bécsi vér érzelmes duettjét adta elő. Az első rész végén a művészek Denevér Pezsgő-tercettjével kívántak vidám, boldog új évet.

A második rész elején Erkel Ferenc Bánk bán című operájából a Hazám, hazám kezdetű áriát Turpinszky-Gippert Béla énekelte. Később nem maradt ki a musical műfaja sem, ezúttal Az operaház fantomja és a Hair egy-egy közismert részletét hallgathattuk – számolt be a Dunakanyarrégió.

Annyit érdemes még tudni, hogy folytatódik a bérletsorozat, idén nyárra is terveznek Köröndi estéket, Térzene sorozatot, ifjúsági előadásokat és az Emberi Erőforrások Minisztérium támogatásával már folynak az előkészületek a Zenés Színházi Esték beindításához.

Előző cikkOda a karácsonyi ajándék, pocsék kínai rollert hív vissza az Auchan
Következő cikkMár kiteheti a leszedett karácsonyfát a szemetese mellé, hamarosan elviszik