Szavazó olvasóink 91 százaléka szerint jó dolog bolhapiacra járni, mert ott értékes dolgokra lehet bukkanni, és mindössze másfél százalék jelölte meg azt, hogy muszájból vásárol ilyen helyen. Ellátogattunk az első Dunakeszi Kacatos Zsibvásárra.

Már nyitáskor voltak érdeklődők és nagyon hamar az első vásárlások is megtörténtek – ez volt a tapasztalatunk, miután mi is korán érkeztünk az először megrendezett dunakeszi bolhapiacra a Repülőtéri út végénél. A helyszín nem meglepő, hiszen a szervezők nem mások, mint a pénteki kispiac házigazdái, de ennyire még ne szaladjunk előre.

A hangulat remek volt, és mint kiderült, a vevők és az eladók közül is többen a környező településekről vagy éppen Budapestről jöttek el. Volt itt minden szombat délelőtt, lehetett például teljes szalvétagyűjteményt venni kétezerért. Az eladói azt mesélték a Postnak, hogy bár sokáig gyűjtögették és nagy becsben tartották a legkülönbözőbb típusú szalvétákat, most már megválnának tőlük, de örülnének, ha egy olyan gyűjtő venné meg, aki szintén megbecsülné őket.

Az első benyomásaink szerint az eladók közül többen járnak máshova is hasonló rendezvényekre, például a budapesti Bakancsos utcába, de vannak, akik az interneten próbálkoznak. Az egyik árus a saját kincseit hozta ki, ki is írta, hogy csak egyben adja el a készleteket, hogy biztos jó kezekbe kerüljenek. Mint elmondta, volt egy időszak, amikor a mediterrán stílusú tárgyakat gyűjtötte és használta, de most a fehér, letisztult “korszakába lépett”. Ha nem is könnyű szívvel, de ha lesz érdeklődő, megválik a tárgyaitól.

Találkoztunk “kincseket kereső” vásárlóval is, hóna alatt két gördeszkával. “Régen gördeszkáztam és gurulgatni jó lesz itt a városban”. Ő örül, hogy már Dunakeszin is van bolhapiac, és “ami megtetszik, az jöhet”. Így vannak ezzel olvasóink is, majd 92 százalékuk szerint jó dolog ilyen helyre járni, 7 százalék szerint ciki ilyen helyen vásárolni, és valamivel több, mint 1 százalék jelöltbe be a “muszáj” választ.

A mostani eseményt is Kovács Zsuzsa, a dunakeszi vásárok főszervezője álmodta meg. Ahogy elmondta, szívesen rendezne máskor is hasonlót, mindez attól függ, mennyi érdeklődő lesz. “Árus van bőven, csak vevők jöjjenek” – fogalmazott a nyitáskor.

Kovács Zsuzsa elmondta még, hogy a rendszeres Bababörze vásárok ugyanitt nagyon népszerűek (legközelebb május 21-én), a pénteki termelői piacról “nem is beszélve”. Jó lenne, ha programokkal is ide tudnák csábítani az érdeklődőket, de sajnos az alacsony költségvetés miatt ez nem könnyű. Mivel van egy színpad, aki honorárium nélkül is szívesen bemutatkozna, szeretettel fogadjuk – tette hozzá végül Kovács Zsuzsa.

Előző cikkTudja mi a különbség az ócskapiac és a Dunakeszi Kacatos Zsibvásár között? Megnéztük!
Következő cikkMa van a majális a Katonadombon, de az édesanyjáról se feledkezzen meg!