A tavalyi sikeres verseny után idén újra vitorlázórepülő bajnokság kezdődik május 13-án a Dunakeszi Sportrepülőtéren. Délelőtt 10-től startol a II. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokság.

A Malév Repülőklub, az Opitz Nándor Repülőklub és a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség 2022. május 13. és 21. között rendezi meg az II. Dunakeszi Vitorlázórepülő Bajnokságot. Az első rendezvény sikerét mi sem mutatja jobban, hogy a tavaly indult pilóták idén újra beneveztek, s bár a nemzetközi járványhelyzet miatt a szervezők külföldön nem hirdették meg a versenyt, Belgiumból is jelentkezett pilóta. Ezzel megvalósulni látszik az a cél, hogy a dunakeszi repülőtér visszakapja 30 évvel ezelőtti hírnevét, és újra a vitorlázórepülők országos központi repülőterévé váljon.

A verseny másik célja, hogy a szervezők megismertessék a lakossággal, főként a fiatalokkal, a repülősportokat, így testközelből tapasztalhatják meg az elhivatottság érzését, amely kedvet adhat számukra a szabadidő hasznos és élménydús eltöltéséhez. Éppen ezért szeretettel várják az érdeklődőket a 8 napos eseményre, ahol 10-13 óra és 16-18 óra között a pálya széléről figyelhetik meg a gépek indulását és érkezését, a verseny ideje alatt pedig kivetítőn közvetítik a szervezők a versenyzők élő bejelentkezéseit a levegőből. 

A feladatok és friss hírek ide kattintva olvashatók. Ugyanitt elérhető a repülőgépek útvonalát bemutató webes felület is.

Versenyfeladat típusok:

– sebességi versenyszám kijelölt fordulópontokkal (Racing Task – RT)

– sebességi versenyszám kijelölt légterek érintésével (Assigned Area Task – AAT)

Helyszín: Dunakeszi Repülőtér. Időpont: minden nap 10-18 óráig. Eredményhirdetés: 2022. május 21. 20:00 óra

Fővédnök: Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere.

A vitorlázórepülő bajnokság Dunakeszi egész területéről és a repülőtér széléről szabad szemmel is követhető.

Előző cikkDunakeszi Kártya elfogadóhelyek
Következő cikkMegérkezett Dunakeszire a CRAZY5K