Ma is folytatódik a tegnap elkezdett ültetés, melynek köszönhetően megszépül Dunakeszi.

A napokban felszabadult az SZTK körüli terület, így a kertészek megkezdhették a zöldfelületek felmérését ott is. Már zajlik a rendrakás, az elszáradt növények kivágása és a balesetmentes részek kezelése. A főkertész a közösségi oldalán számolt be a munkálatokról:

“Most, amíg egy átfogó koncepción dolgozunk, hogy egy modern közösségi tér alakuljon ki a rendelőintézet körül, csak a legszükségesebbeket végezzük el. Azaz kivágjuk az elszáradt veszélyes növényeket, a szennyezett talajt kicseréljük, az elszáradt cserjék helyett újakat ültetünk. A meglévő padokból, amit lehet, felújítunk, amit már nem lehet, azt elbontjuk. Az évtizedekkel ezelőtt beomlott ivókutat elbontjuk, helyére egy nagyméretű növényláda kerül” – írta Tóth Eszter.

Folytatódnak tehát a munkálatok, amibe az iskolások is beszálltak. A Kőrösi iskola negyedikesei elültették azt a kislevelű hársfát, amit több éve magról nevelgetnek. Ebben az egyikük édesanyja, Anna volt segítségükre. A közterületre, az iskola közelébe elültetett fácska egy védőkeretet és tápanyagban gazdag földkeveréket is kapott. A jövőben a fa gondozása is a gyerekek feladata lesz.

Az elmúlt napokban a strand területén 2000 db virágos cserjét ültettek el, és 600 négyzetméter pihenésre alkalmas gondozott gyepfelületet is létrehoztak. A virágzó talajtakaró célja, hogy a bicikliút felől a Duna irányába a talajlemosódást gátolja.

Előző cikkPályázat roma származású dunakeszi fiataloknak
Következő cikkMár Dunakeszin is használhat közösségi rollereket