Bő egy évvel az önkormányzati választás után értékelte az ellenzéki képviselők politikai szereplését Gerner Péter. Ő volt 2019 őszén az ellenzék polgármesterjelöltje, de Dióssi Csaba nyerte a választást 55,5 – 44,5 arányban. Csak egy jobbikos politikussal elégedett az akkori közös jelölt.

Sorra veszi a tavaly, a dunakeszi önkormányzatba bejutott öt ellenzéki képviselő munkáját Gerner Péter a Facebookon. Négyről politikailag nincs jó véleménye, egyet viszont dicsér.

Gerner Péter úgy látja, hogy a szocialista Bilinszky Ferenc és Bilinszky Ádám külön utakra lépett, bizottsági elnöki és tanácsnoki pozíciókat vállalva gyorsan jelezték, hogy ellenzéki szerep helyett “dolgozni akarnak a városért”. Azt írja, hogy a “dolgozásból sok mindent nem kötöttek a választóik orrára, nyilvános hozzászólásaikban és szavazataikban nem különböztethetőek meg egy fideszes képviselőtől”.

Kap kritikát Lukácsi Bálint is, akit elsőre DK-snak titulált, majd javítva, független képviselőként ír róla. Azt sugalmazza, hogy a kormánypártok politikailag megvásárolták. Úgy fogalmaz: 2019 végére ő is kilépett az ellenzéki frakcióból, cserébe (?) újra városi tanácsnoki pozíciót kapott. A dunakeszi közéletet és önkormányzatot érintő nyilvános megszólásai azóta nincsenek, Facebook-oldala sem frissült a választások óta, a dunakeszi fideszes városvezetés ellenőrzésére látható kísérletet nem tett.

A jobbikos Nagy Attiláról sincs jó véleménnyel, bár róla már árnyaltabban ír. “Szavazataiban következetesen képviseli a kampányban vállaltakat. Önálló témát azonban nem vitt, és jelentősnek mondható hozzászólása sem volt a képviselő-testületi üléseken. Szintén városi tanácsnoki megbízást kapott (közétkeztetés), de ebben a sokaknak sok problémát okozó témában egyáltalán nem volt jelen. Ahogy Lukácsinál, nála is megemlíti, hogy inkább egy gödi botrányos ügyben bukkant fel a neve.

Egyedül, a szintén jobbikos Varga Zoltán Péterrel elégedett a 2019 októberében alulmaradt Gerner Péter. Úgy látja, hogy a képviselők pártjaival van baj, amelyek “elnézik” a politikusoknak, az értékelése szerint nem megfelelő ellenzékiséget. Azt írja: az ellenzéki mandátummal a város képviselő-testületébe jutott képviselők mindegyike, ne csak Varga Zoltán Péter viselkedjen ellenzékiként, ahogy ezt a kampányban ígérték a választóknak.