A tűzoltók kiérkezésekor a kettőszáz négyzetméteres épület szinte teljes egészében, mellette lévő kettő lakás részben, illetve egy százötven négyzetméteres melléképület égett – áll a katasztrófavédelem hivatalos levelében, amelyet a Post kérésére küldtek.

A tűz hat lakást érintett, amiben összesen huszonegy ember lakott. A tüzet 5 fővárosi tűzoltóautóval, egy létrás tűzoltóautóval összesen 30 hivatásos tűzoltó és az újpesti önkéntes tűzoltók több vízsugár segítségével oltották el, a munkájukat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Az oltás előtt az ott tartózkodók kettő gázpalackot kihoztak az épületből, a tűzoltóegységek további négyet, illetve egy ipari gázpalackot.

A lakóházak lakhatatlanná váltak.

A lakásokban tartózkodó tizenhat ember közül nyolcan rokonokhoz költöztek, hat ember elhelyezésében az önkormányzat gondoskodott. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit.

A tűzvizsgálat még folyamatban van, így a tűz keletkezésének okairól még nem tudunk nyilatkozni – áll abban a levélben, amelyet a Post kapott hivatalos tájékoztatásul.

Előző cikkAz Animal Cannibals Dunakeszire jön a gyerekek kedvéért
Következő cikk5 százalék kedvezményt adva toborozza a nyugdíjasokat az egyik nagy hipermarket