Magyarország Kormánya elrendelte a Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít.

szunyogirtas

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a SZEMP Air Konzorciumot, mint kivitelezöl és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.

A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.

A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípöszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással

A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog.
A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

A földi kémiai védekezés 2015. július 29-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Rossz idó esetén tartaléknapok: 2015. július 30-31.

A földi kémiai irtások a napnyugta utáni időszakban történnek.

kép: kadarka.net

Előző cikkSzexjátékok a bagdadi piacon
Következő cikkLakossági fórum – Helyi Építési Szabályzat eseti módosítása