Rendkívüli bizottsági ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy a város mondja fel Dunakeszi északi részénél található szemétlerakó tulajdonosával az együttműködési szerződést. Határozatukban úgy fogalmaznak, hogy a bizottság felkéri a polgármestert a SA-HO Kft-vel között együttműködési megállapodás-felmondásával kapcsolatos intézkedések megtételére.
Valószínűleg korlátozzák majd a környéken lévő utak forgalmát is. A bizottság ugyanis javaslatot tett súly-és sebesség korlátozásra irányuló közúti jelzések elhelyezésére három útszakaszon. A súlykorlátozás az érintett szakaszon a 3,5 tonnánál nehezebb teherautókra vonatkozna, míg a sebesség korlátozást 20 km/h-ban határozták meg. A súlykorlátozás alól a folyamatban lévő útépítésekre haladó járművek részére adható felmentés. Ez az utóbbi kitétel vélhetően az elkerülő út építéséhez érkező járművek miatt szükséges.
A szakbizottság felkéri a jegyzőt, hogy haladéktalanul keresse meg valamennyi hatáskörrel rendelkező szervet, és kérje azonnali eljárásukat, mert felmerülhet a lerakó szabálytalan működésének, így nem engedélyezett hulladékok lerakásának lehetősége is. Ezzel kapcsolatban a SA-HO Kft. egy nekünk is elküldött levélben azt írta, hogy semmilyen veszélyes hulladékot nem vittek a szemétlerakóba. Az ügy előzményéről itt írtunk.
Előző cikkEgymással szemben álló vonatok, a MÁV szűkszavú
Következő cikk40 felett is van sportteljesítmény