Ha valakire, hát Kozsán Balázsra pontosan illik a mondás, nem elég korán kezdeni. A Dunakeszin élő fiú csetlő-botló gyermekként három és félévesen kezdett el karate edzésekre járni, hogy fejlődjön az egyensúlyérzéke, erősödjön a lábizma.

Kozsan4

Mint kiderült, vélhetően egy életre szóló szerelem szövődött a sportág és az immár 12 éves fiatal között. Balázs amióta 2010-ben elkezdett versenyezni a wado-kai karate ágban, több mint 140 érmet és megszámlálhatatlan mennyiségű kupát nyert már mind a kata (formagyakorlatok) és a kumite (küzdelem) versenyszámokban.

Idén már a nemzetközi mezőnyben is bizonyította kivételes képességeit, ugyanis mind a Wado Magyar Bajnokságon, mind pedig a Luxemburgban megrendezett Wadokai EB-n is veretlenül végzett korosztálya első helyén 11 indulóból.

Balázs zsenge kora ellenére igazi elhivatott sportoló. Ráadásul az iskolában sem adja alább a sportsikereknél, nem véletlen, hogy idén kiérdemelte az Élen a sportban, élen a tanulásban elismerést.

Egy biztos, idáig a család odaadó támogatásával el tudott jutni Balázs, ám innen már segítségre lesz szüksége. Mert nagyon nem kellene hagyni, hogy egy ilyen tehetség elkallódjon a magyar sport számára.

Forrás: dunakanyarregio.hu

Előző cikkA polgármester volt a Mikulás segédje az Alagi Tagóvodában
Következő cikkMikulás ünnepség: 8 jó gyerek van Dunakeszin