A város összes orvosi rendelőjét felszerelték az Erodium rendszerrel – írja a dunakeszi.hu. Ez egy betegirányító rendszer. Következzenek a legfontosabb részletek.

A honlapon pontokba szedve részletezik, hogy miért előnyös az Erodium rendszer használata.

Mire jók a kártyák?

A kártyák célja kettős: egyrészt gyorsítják a helyszíni bejelentkezést, hiszen a TAJ szám és név beírása helyett elég csak a kártyát a leolvasó elé tartani. Másrészt a kártyák egyedi kóddal ellátottak, mely kód segítségével lehetőség van előre időpontot foglalni az interneten keresztül.

Hogyan kaphat kártyát?

Azonosító kártyát orvosától kaphat. A rendszer bevezetésekor orvosa meghirdethet külön időpontokat, amikor kártyát kaphat, illetve a későbbiekben bármikor a normál orvoslátogatások során kérhet kártyát.

Milyen adatok szerepelnek az azonosító kártyán?

Az azonosító kártyán mindössze a kártya száma szerepel. Ezt az azonosító számot a rendszer köti az Ön TAJ számához, így szolgál a kártya az ön azonosítására. A rendszer önről a regisztrált kártyájához tartozóan a TAJ számát és a nevét tartja nyilván. A TAJ számra az egyértelmű azonosíthatóság miatt van szükség (például azonos nevű személyek esetében), a nevét pedig a váróban az ön szólítására használják.

Mi történik, ha elveszik a kártya?

Ha elveszítette kártyáját, bármikor kérhet újat orvosától. Amennyiben szükségét érzi, az elveszett kártyát letiltathatja orvosánál a következő személyes találkozó alkalmával. Mivel az Erodium ügyfélszolgálata távolról nem tud meggyőződni arról, hogy Ön-e a kártya tulajdonosa, így letiltani sem  jogosultak kártyáját – ehhez mindenképpen be kell fáradnia a saját orvosához.

A rendszerhez tartozó kártyák a dunakesziek számára ingyen vannak. Volt azonban, amikor ezekért pénzt kértek. A város közleménye szerint ezt visszatérítik. Kérik, hogy az érintettek forduljanak háziorvosukhoz.