Ön kíváncsi rá, hogy mennyit érhet az ingatlan, melyben lakik? Vajon milyenek az árak Dunakeszin? Megnéztük, hogyan alakulnak az ingatlanárak. 

Névtelen

Dunakeszi ingatlanainak négyzetméter ár alakulása (2016. március alapján)

Névtelen2

 

A nominál ár a mindenkori, forintban értendő árakat jeleníti meg egy négyzetméterre vetítve, míg a reál ár a nominál ár inflációval korrigált értéke. A szórás megmutatja, hogy az adott időszakban az átlagos négyzetméter áraktól átlagosan mennyivel tértek el az ingatlanok négyzetméterre vetített árai. A reál m² ár alakulását a Központi Statisztikai Hivatal szezonálisan kiigazított maginfláció segítségével kalkuláltuk.

A diagramon Dunakeszi területén található lakóingatlanokra vonatkozó négyzetméter árak havi alakulását követheti nyomon. A szaggatott vonallal jelzett időszakokra vonatkozóan nem állt az ingatlannet rendelkezésére elegendő információ.

Lakóingatlanok esetén Dunakeszi településen az elmúlt 5 évben az átlag négyzetméter ár 269 764 forintról 310 760 forintra nőtt, ami 40 996 forintos emelkedést jelent. A lakóingatlanok között 2016 februárjában a legmagasabb négyzetméter ár 417 272 forint, a legalacsonyabb 181 690 forint, valamint az átlag ár 322 671 forint. Dunakeszi településen a bűnesetek száma a népesség arányában kevesebb, mint 4%.

Névtelen3

Forrás: Ingatlannet.hu, ksh.hu