Már 5000 forintot kínál az önkormányzat azoknak a tulajdonosok, akik még  birtokon belül vannak a régi piacban. Ez 14 százalékos emelés. A városháza azt reméli, hogy hamarosan megoldható az évek óta hányattatott sorsú piac ügye.

 

A kisebbségi résztulajdonosok kezében van a döntés az önkormányzat új, jelentősen megemelt ajánlata után – legalábbis így vélekednek a városházán. A polgármester ugyanis levelet küldött nekik. Ebben Dióssi Csaba azt írja, hogy Dunakeszi Város Önkormányzat továbbra is elkötelezett híve annak, hogy a Dunakeszi, Barátság útján lévő
5220/93 helyrajzi számú Piac-Üzletház területének a sorsát rendezze, azonban ez a leghatékonyabban csak akkor
valósítható meg, ha az önkormányzat tulajdonába kerül az ingatlan. Majd jön a hivatalos nyelvezetű levél lényege,

a résztulajdonért kínált korábbi 4371 forintos ajánlatot 5000-re emeli.

Információink több tízmilliós összértékű ajánlatról van szó, hiszen a piacon még 13 ember van birtokon belül, de ezek közül jó ha 5 folytat tényleges üzleti tevékenységet.

Az önkormányzat egyébként azt ígéri a tulajdonrészüket eladóknak, ha kívánják, akkor örökös bérleti jogot kaphatnának a felújított piacon, amely viszont akár milliárdos beruházás is lehet a város számára.

Jelenleg Dunakeszi már megszerezte a piac tulajdonának kb. 55 százalékát, de a kisebbségi tulajdonosok miatt nem tud belekezdeni a renoválásba.

Előző cikkOrbán: legkorábban a jövő hét végén
Következő cikkTrélerrel lopták el az autót Dunakesziről