Dunakeszi pályázatot nyújt be egy új piac létesítésére. A támogatás elnyerése esetén a városi piac a Repülőtéri út végén lévő volt buszvégállomás területén jönne létre.

Kispiac a Repülőtéri út végénél

Bár klasszikus piacnak aligha nevezhető, de péntekenként egy speciális kispiac már most is működik a Repülőtéri buszmegálló helyén. Az önkormányzat elképzelései szerint itt jönne létre egy állandó piac. A helyszín térkőburkolatot kapna, árnyékolókkal ellátott árusítóhelyek alakítanának ki és persze a szükséges közműinfrastruktúrát (víz, villany, parkolók) is megteremtenék.

Dunakeszin korábban is működött piac. Régen a mai Fő tér területén, majd a lakótelepnél, a Barátság útjánál. Információink szerint a városházán is szimpatizálnak ez utóbbi hellyel, de a tulajdonviszonyok miatt, a piac épületében több mint 10 embernek van tulajdonrésze, az önkormányzat viszont csak egyedüli tulajdonosként tud városi piacot nyitni, rövid távon itt nem lehetne piacot működtetni. Mindenesetre az önkormányzat, úgy tudjuk, már mindegyik tulajdonosnak tett vételi ajánlatot, így később itt lehet újra a piac.

A közösségi oldalakon felvetődött, hogy az egyik hipermarket parkolójában is lehetne piac, ez azonban üzleti érdekellentét miatt aligha reális alternatíva.

A pályázatot augusztus 27-től lehet beadni és az elbírálása pár hónapba telik majd. Amúgy akár 150 milliót is el lehet nyerni egy ilyen pénzügyminisztériumi pályázaton.

Előző cikkHalálos gázolás miatt késtek a vonatok Dunakeszinél
Következő cikkTanösvény a Duna-parton