Sok fejlesztéssel kibővülve, telt házzal startolt el a dunakeszi városi gyermektábor június 27-én délelőtt a Duna-parton. Több új szabadtéri játékeszközzel, megújult zöld környezettel várja 7 héten át a Nyíltvízi Edzőközpontban a nyári táborozókat az önkormányzat támogatásával működő nyári tábor.

Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba köszöntötte a nyári tábor lelkes résztvevőit, akiknek elmesélte, hogy a nyári táboroztatásnak Dunakeszin nagy hagyománya van, hiszen már a 60-as évek második felétől működött a Duna-parton nyári tábor, először az iskolák szervezésében, majd 1990-től az önkormányzat szervezésében. Az önkormányzat mindig sokat áldozott arra, hogy minőségi, jó programokkal fogadják a vakációzó gyermekeket. „A mostani önkormányzat is nagyon fontosnak tartja, hogy minőségi szünidei lehetőség legyen ez a pár hét a gyerekeknek, ahol nem gyerekmegőrzés zajlik, hanem tartalmas nyári programozás. A főszervezők Rákos Nikoletta táborvezető vezetésével nagyon elhivatottak e tekintetben, ezért változatos a programkínálat, bármelyik jó nevű fizetős táborral fel tudja venni a versenyt a dunakeszi nyári tábor”- hangsúlyozta a polgármester, aki stábunknak azt is elmondta, hogy a tábor jelenleg sokkal színvonalasabb körülmények között tudja fogadni a gyermekeket, mint a korábbi években, amelynek a területe is megszépült a parkosítástól, a fűcserétől és az örökzöld sövények telepítésétől.

Szabóné Ónodi Valéria, a Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy turnusonként maximum 200 gyerek vehet részt a táborban, amire igencsak nagy az igény. A tábor a népszerűségét annak is köszönheti, hogy a környéken kevés az olyan nyári tábor, amely ennyire színes, gazdag programot kínál, és az önkormányzat finanszírozásának jóvoltából ennyire minimális összegért. A tábor kiemelt célja a gyermekek harmonikus személyiségfejlődésének elősegítése, feltöltődése a következő tanévre. A szülőknek csak az étkezési díjat kell befizetni, amire ugyanazok a kedvezmények érvényesek, mint az iskolában. Van még egy minimális, 4 ezer forintos eszközhasználati díj is, amit elkérnek a szülőktől, amire szintén van szociális kedvezmény nagycsaládosoknak vagy rászorultaknak. Az önkormányzatnak az is célja, hogy minél több gyermek számára elérhető legyen a tábor 1-2 hétre, ezért idén maximum 3 hétre korlátozták a táborban a részvételt a túljelentkezés miatt. Csak halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek esetében fordulhat elő, hogy több mint 3 hétig tartózkodhatnak a táborban.

A táborban vakációzó gyerekeknek nem lesz idejük unatkozni, hiszen a lovaskocsizás, a sportprogramok, a kirándulások, a koncertek, előadások, kisállat-bemutatók és különféle kézműves foglalkozások sok programélménnyel gazdagítják őket. A tábor előkészítésében és lebonyolításában a korábbi évekhez hasonlóan részt vesznek a DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központjának munkatársai is. Ezen kívül a tábori pedagógusok munkáját több közösségi szolgálatot végző fiatal segíti.

A tábornyitó eseményen Dióssi Csaba polgármester és az önkormányzat munkatársai Dunakeszi szeletemmel, a város csokijával ajándékozták meg a lelkes táborozókat.

Előző cikkOperettel és daljátékkal folytatódik a Köröndi esték programsorozat
Következő cikkÓránként 600 forint is lehet a parkolás Budapesten